Deel dit artikel
-

Leegloop bij Zynga

Spelletjesbedrijf Zynga is nu ook al zijn marketingdirecteur kwijtgeraakt. Hij is het volgende slachtoffer van de gestaag dalende beurskoers.

Recentelijk vertrokken niet minder dan zeven bestuurders bij Zynga, onder wie Mike Verdu (Chief Creative Officer), Alan Patmore (Zynga’s general manager van CityVille), Bill Mooney (general manager voor FarmVille) en COO John Schappert.

Het team dat onder leiding stond van marketingdirecteur Jeff Karp wordt ondergebracht bij een andere afdeling, zo liet het bedrijf aan beurstoezichthouder SEC weten.

Zynga staat onder druk na tegenvallende kwartaalcijfers. Het Amerikaanse bedrijf leed 22,8 miljoen dollar verlies over het laatste kwartaal. Beleggers zijn boos omdat enkele bestuurders en investeerders vijfhonderd miljoen dollar hebben verdiend door tijdig hun aandelen te dumpen. Beleggers vinden dat het bedrijf zich te veel concentreert op Facebook, en de mobiele markt negeert.

De koers is sinds de beursnotering 72 procent gedaald. De laagste koers die werd genoteerd is 2,66 dollar.

De onrust is kennelijk zo hoog dat veel Zynga-werknemers solliciteren bij concurrent Electronic Arts (EA). Dat bedrijf heeft naar eigen zeggen al diverse oud-werknemers van Zynga aangesteld.

Deel dit bericht

4 Reacties

M. K.

Is dit een verrassing? Zynga biedt consumenten geen waarde, maar tijdverspilling. Je bent wel naïef om te investeren in een bedrijf wat tijdverspilling produceert.

s. bukman

@ mk

De kwaliteit van de geleverde diensten kun je idd ter discussie stellen. Echter is dit voor investeerders natuurlijk niet al te best. Kijk maar naar mevrouw N. Brink met World online….de geschiedenis herhaald zich.

Maurits van Eeghen

@M.K. Ik ben ook heel blij dat ik 4 jaar geleden niet heb geinvesteerd Rovio….;)

nils

@mk

Wat een onzin: dan zou je ook niet kunnen investeren in Disney, Nintendo of zelfs Sony oid?

Ook “tijd verspillen” kan waarde creëren. Dit staat los van het feit of een aandeel van een bepaald bedrijf een goede investering is.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond