Deel dit artikel
-

Leerstoel datawetenschappen voor Nyenrode

Nyenrode Business Universiteit krijgt een leerstoel Data Science. Ruud Wetzels zal zich binnen deze leerstoel richten op toepassingen van Artificial Intelligence (AI), wiskunde en statistiek in het bedrijfsleven.

Data Science is de wetenschap die zich bevindt op het kruisvlak van computerwetenschap, wiskunde en specifieke domeinkennis met als doel om kennis en inzicht te verzamelen uit gestructureerde en ongestructureerde data.

Data Science is bij uitstek een interdisciplinair vakgebied en dus geschikt om een brug te slaan tussen de wetenschap en het bedrijfsleven. In zijn onderzoek richt Wetzels zich dan ook op hoe wiskunde, statistiek en AI het beste ingezet kunnen worden in het bedrijfsleven en wat de impact hiervan kan zijn. Daarnaast worden één of meer toepassingsgebieden zoals psychologie, bedrijfskunde of risicomanagement bij de onderzoeksthema’s betrokken. Ook gaat de hoogleraar werken met de laatste technologische ontwikkelingen en breidt hij zijn internationale netwerk verder uit.

De leerstoel wordt onderdeel van het Center for Auditing & Assurance om zo samen met de leerstoel Toegepaste Wiskunde (bekleed door Jacques de Swart) meer draagvlak te creëren.

Wetzels combineert zijn leerstoel met zijn werkzaamheden als Senior Manager bij PricewaterhouseCoopers (PwC). Hij adviseert hier met name de financiële sector op het gebied van Data Science en het operationaliseren hiervan.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond