Deel dit artikel
-

LinkedIn verdubbelt omzet, maar geeft beteuterd vooruitzicht

De zakelijke profielensite LinkedIn heeft de omzet in het vierde kwartaal zien verdubbelen. Maar uit het vooruitzicht voor heel 2012 spreken weinig grote groeiverwachtingen. Voor het eerste kwartaal verwacht de leiding bijna geen groei.

Na sluiting van de Amerikaanse beurs gisterenavond publiceerde LinkedIn de financiële resultaten over het vierde kwartaal van vorig jaar. De omzet verdubbelde tot 168 miljoen dollar. De nettowinst steeg van 5,3 miljoen naar 6,9 miljoen dollar.

De helft van de omzet, of 85 miljoen dollar, werd gerealiseerd met bedrijven die ervoor betalen om vacatures op het netwerk te plaatsen. Dertig procent kwam uit de exploitatie van reclameruimte op de site en twintig procent uit de verkoop van abonnementen. Dat zijn abonnementen waarmee bedrijven bijvoorbeeld het recht kopen om contact te leggen met hen onbekende mensen.

Alhoewel de onderneming sterk internationaal is georiënteerd, boekt het nog twee derde van de omzet in Amerika. Slechts 56 miljoen dollar is afkomstig uit alle andere landen waar het actief is.

Het ledenaantal steeg in het laatste kwartaal met ruim tien procent tot 150 miljoen.

De financiële vooruitzichten zijn niet zo spectaculair als een jaar geleden. Voor het eerste kwartaal houdt topman Jeff Weinger (foto) rekening met een omzet van tussen de 170 en 175 miljoen dollar. Voor heel 2012 beloopt het verkooptotaal ongeveer 850 miljoen dollar, klinkt de verwachting.

Foto: Techcrunch (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond