Deel dit artikel
-

Londen krijgt nu een echte ‘Beacon Street’

Regent Street, een van de belangrijkste ‘koopgoten’ in Londen, zal over een lengte van bijna anderhalve kilometer worden uitgerust met iBeacons. Nagenoeg iedere winkel, waaronder Burberry, Banana Republic, Hugo Boss en Anthropologie, doet mee.

Een kleine honderd winkels zijn al voorzien van de technologie die aan smartphones van het winkelend publiek aanbiedingen kan sturen op het moment dat zij de winkel passeren.

‘Wij willen van Regent Street de succesvolste winkelbestemming maken’, zegt David Shaw van vastgoedbedrijf Crown Estate. ‘Dat houdt in dat we online, fysieke en mobiele retail samenbrengen en daarvoor de nieuwste technologie inzetten.’

Het programma is onderdeel van de modernisering van Regent Street, die omgerekend iets van een kleine 1,7 miljard dollar kost.

Het Amerikaanse bedrijf AutoGraph heeft de Regent Street-app voor de winkelstraat ontwikkeld. Daarmee kunnen consumenten hun favoriete merken aanvinken, of liever gezegd ‘vegen’.

De adoptie van iBeacon gaat snel. Drogisterijketen Walgreens kondigde een dezer dagen aan met iBeacons te starten bij Duane Reade in New York. Ook Macy’s, Tesco en en American Eagle hebben initiatieven op dit gebied aangekondigd. Analist Berg Insight verwacht dat als gevolg hiervan de wereldwijde markt van realtime location-based advertenties van 1,2 miljard euro in 2013 zal groeien naar 10,7 miljard euro in 2018.

 

 

 

Deel dit bericht

3 Reacties

Paul Haarman

Jammer dat de industrie niet 1 systeem adopteert. Samsung ontwikkelt Flybell en Apple heeft zijn iBeacons. Dat lijkt een ouderwetse clash te worden zoals we uit vroeger dagen kenden tussen VHS en Betamax. Straks moeten winkeliers beide systemen (of nog meer) inkopen om elke individuele smartphone te herkennen. Ik hoop dat wijsheid gaat prevaleren.

Fred

iBeacons zijn ook te gebruiken met Android dus dan heb je wel bijna alle smartphones

Bart

Dit is ondertussen reeds een paar weken live en werkend op De Meir in Antwerpen.
Er is één app voor zowel iOS als Android op de Meir. (onafhankelijk van welke shop je bezoekt)

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond