Deel dit artikel
-

Lufthansa lanceert open API voor verkoop vliegtickets

Lufthansa heeft een open API-functionaliteit gelanceerd voor direct boeken. Hiermee kunnen geautoriseerde ontwikkelaars de verkoop van vliegtickets integreren in hun eigen websites en applicaties.

Inmiddels zijn er negenhonderd ontwikkelaars die zich bij Lufthansa hebben geregistreerd. Uit IATA-statistieken blijkt dat slechts 4 procent van de luchtvaartmaatschappijen werkt met open API. De branchevereniging stimuleert deze manier van ontwikkelen, omdat het vernieuwing en verbetering van de distributie van vliegtickets in de hand werkt.

Luchtvaartmaatschappijen zijn druk op zoek naar alternatieve manieren om de tickets te verkopen, zodat de afhankelijkheid van de mondiale reserveringssystemen (GDS’en) kleiner wordt. De airlines vinden de kosten van GDS-boekingen namelijk veel te hoog. Ook voor Lufthansa is dat de belangrijkste reden om data beschikbaar te stellen aan developers. Overigens introduceerde Lufthansa al in 2015 als eerste airline een toeslag op GDS-boekingen om zo de kosten daarvan te verhalen op de boeker.

Lufthansa had al open API’s voor zaken als de vluchtstatus, stoelindeling en het plannen van de reis. Het daadwerkelijke boeken werd nog niet aangeboden. Vooralsnog is die functionaliteit overigens alleen beschikbaar op de Britse markt maar uitbreiding naar andere landen is wel de bedoeling. Belangstellende developers die al geregistreerd zijn bij Lufthansa, moeten zich apart aanmelden voor de boekings-API.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond