Deel dit artikel
-

Lyft brengt zelfrijdende technologie naar brede auto-industrie

Taxibedrijf Lyft, een concurent van Uber, kan zomaar de leverancier worden van technologie voor zelfrijdende auto’s aan ’s werelds grootste automerken. Het heeft namelijk een strategisch verbond gesloten met Magna, een grote leverancier van auto-onderdelen.

Daartoe investeert Magna tweehonderd miljoen dollar in Lyft, tegen een waardering van 11,7 miljard dollar. Ze voegen ook R&D-teams samen om Lyfts technologie voor zelfrijdende auto’s te veralgemeniseren en daarmee toepasbaar te maken in de auto’s van klanten van Magna. Dat zijn bedrijven als Aston Martin, BMW, Daimler, Mazda, Toyota en Volvo.

De samenwerking gaat diep, want de partijen gaan intellectueel eigendom maken waar ze gezamenlijk het eigendom over zullen dragen. Ze verwachten dat hun technologie over een paar jaar op de markt zal komen.

Autofabrikanten staan aan de vooravond van een innovatiegolf in hun industrie. Elektrisch en autonoom rijden zijn twee belangrijke factoren daarin, evenals het opkomende concept van auto’s delen en niet meer bezitten. Sommigen zoals Tesla kiezen ervoor om dat soort nieuwigheden zelf te ontwikkelen, anderen werken met start-ups als Waymo samen en weer anderen kiezen ervoor met gevestigde leveranciers als Bosch en Magna te blijven werken.

Deel dit bericht

1 Reactie

EVDP

Lyft is slimmer dan Uber en Tesla.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond