Deel dit artikel
-

Mager begin Amazon Prime Video in Nederland

Amazon Prime Video wordt neergezet als ‘concurrent voor Netflix’, maar qua aanbod is de videodienst in de verste verte niet te vergelijken met Netflix of bijvoorbeeld Pathé Thuis en Videoland.

In de Nederlandse schappen liggen welgeteld 291 titels van films en series bij Amazon Prime Video. En daarin zijn we niet uniek, want ook in Australië, Denemarken, Noorwegen en Rusland komt de teller niet boven de driehonderd. En dat is nog veel. In Canada, Frankrijk, Italië en Spanje.

Eerder deze maand maakte Amazon bekend dat het zijn videodienst in tweehonderd landen tegelijk zou gaan aanbieden. Een aansprekende zet omdat het laat zien hoe nieuwe partijen met professionele producties kijktijd beginnen af te snoepen van lokale tv-bedrijven. In Nederland zijn dat NPO, RTL en SBS. De grootste verschuivingen zijn vooral te zien bij het jongere kijkpubliek.

Een analyse van de cijfers op streamingzoekmachine Justwatch.com laat zien hoe het lokale aanbod van de grootste spelers op de internationale markten is. Qua aanbod zijn Pathé Thuis (1.867 titels), Netflix (2.334), Apple iTunes (6.068) en Google Play (4.892) de grootsten. Voor Videoland meldt de site een totaal van 152 titels. De RTL-dochter corrigeert dat aan Emerce: “We hebben een kleine tweeduizend titels.”

De werelddekkende deken van Amazon lijkt vooral een verkoopargument richting producenten en distributeurs. Aan hen kan een publiek in tweehonderd landen worden beloofd als zij bij Prime Video tekenen. De consument wordt ondertussen bekend gemaakt met een opkomende concurrent.

Foto: Henadz Freshphoto.ru (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Joyce

“En dat is nog veel. In Canada, Frankrijk, Italië en Spanje.” Lijkt me dat er een stuk van de zin is weggevallen/vergeten.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond