Deel dit artikel
-

Mail.ru, telecombedrijf Megafon en Alibaba bundelen krachten voor Russische markt

Mail.ru, telecombedrijf Megafon en Alibaba bundelen onder de noemer AliExpress Russia de krachten om de Russische consument met e-commerce te kunnen bedienen. De samenwerking was vorig jaar september al aangekondigd.

Alibaba investeert 100 miljoen in de joint venture. De mobiele aanbieder MegaFon verkoopt zijn belang van 9,97 procent in (zoekgigant) Mail.ru aan Alibaba en krijgt in ruil daarvoor een belang van 24 procent in AliExpress Russia.

Het soevereine fonds RDIF draagt tenslotte ook 100 miljoen dollar bij en krijgt in de toekomst ook een belang in de onderneming.

Er komt een tweekoppige directie, aangedragen door Alibaba en Mail.ru, maar het bedrijf zal grotendeels door Russen worden aangestuurd.

AliExpress Russia kan in potentie 76 miljoen Russische burgers bedienen. Russische internetbedrijven werken vrijwel uitsluitend op hun thuismarkt. Alibaba heeft met AliExpress en Tmall twee handelsplatformen waar Russen zowel lokaal als internationaal, richting het oosten, hun afzetmarkten aanzienlijk kunnen vergroten.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond