Deel dit artikel
-

Margrethe Vestager blijft eurocommissaris Mededinging

Facebook, Google en de andere grote online platformen hoeven te reken of een matiger beleid met de aantreding van de nieuwe Europese Commissie. Hun angstgegner Margrethe Vestager verroert geen vin en blijft eurocommissaris met mededinging in haar portefeuille.

Vanmiddag maakte de nieuwe voorzitter van de Commissie Ursula von der Leyen haar team bekend. De Deense Margrethe Vestager zal naast haar huidige functie als baas Mededing ook executive vice-president worden. Daarvan zijn er drie in Von der Leyens team. Vestager krijgt Europa’s digitale strategie toegewezen en diezelfde functie krijgt Frans Timmermans de Green Deal.

Meestal treden er bij een nieuwe Europese Commissie ook andere commissarissen aan. De nieuwe voorzitter kiest ervoor een deel van het oude team te laten zitten, wat hen effectief een mandaat van in totaal tien jaar geeft.

De volgende stap in de procedure is dat de voorgestelde college zich aan het Europees Parlement presenteert. De volksvertegenwoordigers horen de kandidaten en beoordelen hen op geschiktheid.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond