Deel dit artikel
-

Markt voor ICO’s verhuist naar ‘cryptohavens’

Enkele tientallen startups die via de uitgifte van cryptogeld financiering hebben opgehaald, verplaatsen hun activiteiten van de VS naar ‘veilige havens’ als de Seychellen. De vrees voor strenge regulering ligt hieraan vooral ten grondslag.

De VS, Maleisië, Dubai en Engeland waarschuwen voor de verkoop van virtuele munten via initial coin offerings, waarbij vaak in luttele minuten enorm veel geld wordt opgehaald. De strengere regulering in de VS heeft al een rem op de ontwikkelingen gezet. In China en Zuid Korea zijn ICO’s zelfs verboden.

Reuters meldt dat verschillende cryptostartups inmiddels zijn verhuisd naar Singapore, Zwitserland, Oost Europa of het Caraïbisch gebied. Singapore telt nu 21 van dit soort bedrijven, Zwitserland heeft er negentien.

Vier van de vijf grootste uitgiftes van cryptoptokens, ter waarde van 600 miljoen dollar, werden recentelijk verzorgd door bedrijven uit Zug. Zug wordt nu al cryptovalley genoemd.

Vorig jaar was de ICO markt zo’n 100 miljoen waard, dit jaar staat de teller al op 3,6 miljard dollar. De markt wordt vooral gevoed door de alsmaar stijgende waarde van de Bitcoin.

In ons land is internetondernemer Michiel Frackers betrokken bij de uitgifte van de Bluenote token. Ook hiervoor is een Zwitsers bedrijf in het leven geroepen.

Deel dit bericht

1 Reactie

Bond

Lekker positief nieuws elke keer weer op bijna alle standaard nieuws media. Angstaanjagend is het als het plebs ook eens de mogelijkheid krijgt om financieel onafhankelijk te kunnen worden. Overheden raken de controle kwijt over ons vrije slaven en daarmee hun macht…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond