Deel dit artikel
-

Marktplaats overgestapt op real-time header bidding

Marktplaats zegt als eerste grote website in Nederland volledig te zijn overgestapt op real-time header bidding. Dit is een techniek die alle display advertentie posities volledig geautomatiseerd ontsluit.

Display advertising op Marktplaats wordt al geruime tijd voor het overgrote deel automatisch ingevuld. Hiervoor wordt samengewerkt met de partners Improve Digital en Google. Tot voor kort werden alle beschikbare webposities gelijkmatig tussen deze beide partners verdeeld en werd een deel van de impressies gereserveerd voor directe campagnes.

Adverteerders hadden hierdoor slechts toegang tot een deel van de impressies. Met header bidding gaat dat veranderen: vanaf nu hebben adverteerders op ieder moment toegang tot alle webposities en het volledige bereik van 8,2 miljoen unieke bezoekers per maand.

De header bidding oplossing die door Marktplaats wordt aangeboden is ontwikkeld in samenwerking met Improve Digital. Het grote voordeel is volgens de eBay dochter de volledige real-time beschikbaarheid van elke positie en doelgroep op het platform. Daarnaast kunnen adverteerders voortaan zelf kiezen via welke supply-side platform (SSP) ze willen inkopen: dit kan via zowel Improve Digital als Google Exchange.

Volgend jaar wil Marktplaats ook header bidding toevoegen op de in-app posities van de ruim 6 miljoen Marktplaats-app downloads. Dit geeft adverteerders ook in-app de mogelijkheid om een nog betere performance te realiseren, zegt Marktplaats.

Philippe van Ooteghem van AdLantic Online Advertising voorspelde vorig jaar al de doorbraak van header bidding in Nederland. Met header bidding kunnen website-eigenaren hun programmatic banners aanbieden aan adverteerders via meerdere real-time veilingen (SSP’s) in plaats van aan één. Eigenlijk is er sprake van een soort pré-veiling. De werkelijke veiling vindt dan plaats bij de winnende SSP.

Vorig jaar werd header bidding nog lang niet door alle gangbare SSP’s in Nederland ondersteund.

Deel dit bericht

3 Reacties

Leon

Nou maar hopen dat ze ook een beetje slimmer worden. Van alle dingen die ik de afgelopen jaren via Marktplaats gekocht heb, blijven ze me bestoken met derhalve vanaf dat moment niet meer ter zake doende ads.

Brenda

Marktplaats moet niet vergeten wie hen groot heeft gemaakt, normale adverteerders. Het stikt op Marktplaats van betaalde advertenties van Marktplaats Ads, evenals een hoop ***reclame. Gelukkig werk ikzelf altijd met een browser die sowieso alle Marktplaats ads tegenhoudt. Scheelt een hoop in de laadtijd.

d - 1978

marktplaats moet de accounts beter beveiligen worden nog steeds accounts gehackt van gebruikers die 10 of 12 jaar lid zijn doe net als ebay van kopers die goede transacties met sterren net als ebay

ik verkoop al 12 jaar goede verkopen maar mensen vertrouwen het nog steeds niet

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond