Deel dit artikel
-

‘Massa-ontslag bij Yahoo’

Internetbedrijf Yahoo moet flink afslanken. Zeker tien procent van het personeel, ruim duizend mensen, zou moeten verdwijnen. Dat hebben bronnen aan Business Insider gemeld.

De eerste ontslagronde vindt mogelijk deze maand al plaats. Met name de Europese afdeling zou door de bezuinigingen worden getroffen. Vorig jaar vond ook al een grote reorganisatie plaats.

Deze week werd al bekend dat Yahoo de activiteiten van zijn videodienst Screen zal gaan staken. Hier waren onder meer clips van Saturday Night Live en andere series te zien. Een deel van het aanbod wordt elders ondergebracht.

Investeerder Starboard heeft inmiddels aangedrongen op drastische veranderingen. Ondanks miljardenuitgaven aan overnames, heeft het management het bedrijf niet terug op de rail gezet, met een fikse daling van de winstgevendheid als gevolg. De waardering van Yahoo wordt eigenlijk vooral bepaald door het belang in het beursgenoteerde Alibaba. Starboard wil dat Yahoo dat belang houdt.

Analisten verwachten dat in de komende maanden Yahoo in vrij korte tijd in andere handen overgaat. Of een strategische partij, als Verizon, of een financiële partij zal de kernactiviteiten van Yahoo of het hele bedrijf overnemen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond