Deel dit artikel
-

MasterCard lanceert digitale portemonnee

MasterCard heeft maandag de digitale portemonnee Paypass Wallet gelanceerd, waarmee wereldwijd betaald kan worden op tablets, smartphones en pc’s. Ook betalingen via Near Field Communication (NFC) zijn mogelijk.

Wallet wordt in de markt gezet als een open platform waarvan ook American Express, Discover, Visa en andere kaarten gebruikt zouden kunnen maken. Aanvankelijk zal de dienst worden aangeboden in Noord-Amerika, Australië en Engeland.

Een voordeel van PayPass Online is verder dat gebruikers al hun gegevens, zoals het bezorgadres, kunnen invullen, zodat zij bij online aankopen niet elke keer weer nieuwe gegevens hoeven in te vullen.

MasterCard heeft een groot aantal merchant- en bankpartners aangekondigd, waaronder American Airlines, Barnes & Noble en Jagex.

MasterCard heeft een dezer dagen trouwens een groot aantal mobiele toestellen gecertificeerd voor mobiele betalingen via zijn PayPass-dienst. Het gaat om toestellen van HTC, LG, Nokia en RIM, waaronder de BlackBerry Bold 9900, HTC One X en Nokia Lumia 610, die stuk voor stuk zijn uitgerust met de NFC-chip. De toestellen krijgen het label PayPass Ready.

Voor betalingen haalt men het toestel langs een draadloze betaalterminal, maar in de winkels zijn wel MasterCard PayPass-terminals nodig. Dat kan wereldwijd kon maar op beperkte schaal, onder meer bij broodjesketen Subway en bij warenhuis Macy’s.

Vanaf 2008 hebben in Nederland bij V&D en ABN AMRO proefprojecten gelopen met PayPass, maar daar is het bij gebleven.

Deel dit bericht

3 Reacties

pipo en nog iemand

Hackers wrijven zich alvast in de handen. Dat wordt weer leuk.

Patrick

@pipo ik zou mij meer zorgen maken om de ouderwetse criminelen, die hebber er straks miljoenen wandelende betaalautomaten bij 😉

Gertjan

Als je mobiel betalen een keer wilt zien: kom dan eens kijken in een van de honderd kantines waar reeds 4000 mensen dagelijks betalen met de mobiel. Nu nog door met de NFC-sticker de mobiel NFC ready te maken, straks ook met de nieuwe NFC mobieltjes. Zie hier de locaties:
http://www.cashlessbetalen.nl/index.php/cashless-locaties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond