Deel dit artikel
-

Media Markt lokt bezoekers met robot

Media Markt zet een robot Trusty in om bezoekers van de Rotterdamse winkel te begeleiden. Trusty is ontstaan uit een samenwerking tussen Media Markt en de Nederlandse hardwarefabrikant Trust. Het is voor het eerst in Nederland dat een robot wordt ingezet op de winkelvloer, zegt de retailer.

Trusty helpt mee aan deze winkelbeleving, zegt Marcel Capitein, vestigingsdirecteur Media Markt Rotterdam. De samenwerking met Trust komt voort uit het vijfentwintigjarig bestaan van het Nederlandse bedrijf, dat zich het ‘value for money-merk voor digitale lifestyle-accessoires’ noemt.

De Amerikaans sprekende robot start officieel op donderdag 16 juli.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

1 Reactie

Bert Wolters

Knappe ontwikkeling. Daar zit veel techniek in. Wellicht is het handig om een soort lange antenne aan te brengen, zodat je als klant weet waar de robot is. Nu weet je dat niet, omdat hij lager is dan de schappen. Hij kan dus in elk gangpad zijn en je moet dan nog aardig zoeken voordat je de robot gevonden hebt. Dan kun je net zo goed direct naar het product zoeken dat je wilt hebben. Daar zit tenminste nog een zekere systematiek achter.
Maar toegegeven: het is een leuke gadget, met veel techniek.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond