Deel dit artikel
-

Mediabrands stort zich op automated trading

Mediabrands Nederland, de mediaholding voor de bureaus Initiative, UM, BrandConnection en Reprisemedia, stort zich eveneens op de markt voor automated trading. Morgen lanceert men een nieuw digitaal label onder de naam Cadreon.

Het nieuwe platform is exclusief ontwikkeld door het gelijknamige bedrijf uit San Francisco, dat zich al langer op marketingtechnologie richt. Wat Cadreon onderscheidt van andere oplossingen in de markt, is haar open architectuur en de mogelijkheden die dat biedt voor alle leidende technologieën en marktpartijen. Per campagne wordt de technologie gekozen die de beste resultaten oplevert en dus het best past bij de doelstellingen van de klant.

“We kiezen per campagne het Demand Side Platform (DSP), het platform met eigen biedingsalgoritmen”, aldus Gerard Moussault, die sinds 1 maart de nieuwe activiteit leidt. “Je ziet toch grote verschillen in mogelijkheden en kwaliteit. Per campagnetactiek besluiten we welke technologie we gebruiken, tailor made dus”.

Switchen van DSP binnen een campagne wordt niet gedaan. “Dat zou ook niet verstandig zijn, want deze technieken hebben hun eigen leerproces, de resultaten verbeteren na verloop van tijd.” Wat Cadreon er zelf aan toevoegt, is een laag met uitgebreide data-analyse.

Cadreon is het tweede digitale label van Mediabrands, dat al zijn digitale activiteiten bundelt onder de noemer Audience Platform (kortweg MAP). MAP is gespecialiseerd in geïntegreerde digitale diensten voor het real time vinden, inkopen en involveren van doelgroepen.

Eind vorig jaar is als onderdeel van MAP reeds Reprisemedia gelanceerd, het searchmarketinglabel gericht op performance optimalisatie binnen zoekmachine marketing en social media marketing. Daar komt straks een apart label voor sociale media bij.

Moussault zegt zich ervan bewust te zijn dat de laatste tijd het ene automated trading-iniatief na het andere wordt aangekondigd. “Wat telt, is het resultaat. Ik denk dat wij betere garanties kunnen bieden, mede door de ruime inzet van technieken.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond