Deel dit artikel
-

Meer focus en rust in nieuwe app NU.nl

NU.nl heeft haar apps op basis van de feedback van gebruikers naar eigen zeggen volledig vernieuwd. De vernieuwde app wordt vanaf deze week gefaseerd uitgerold.

De Sanoma dochter kiest voor meer beeld en witruimte om focus en rust aan te brengen. Zo begint elke rubriek op de voorpagina met een grote afbeelding bij het belangrijkste nieuws.

Enkele maanden geleden introduceerde NU.nl al een vernieuwd liveblog en een tapbar, een menu onderin de app waarmee snel naar Net Binnen, video’s en een lijst met alle rubrieken kan worden genavigeerd. In de nieuwe versie van de app zijn geen grote nieuwe functionaliteiten toegevoegd.

De nieuwe app werd in de afgelopen maanden uitvoerig getest onder enkele honderden bètatesters. Uiteindelijk heeft men met steeds grotere groepen de gemaakte schetsen getest en verbeterd.

‘Voor ons was het belangrijkste dat de apps een fris uiterlijk kregen, zonder dat het NU.nl-gevoel verdwijnt,’ zegt Jurre de Ruiter van NU.nl

Wel zijn er plannen om de NU.nl-apps op korte termijn intelligenter te maken. Zo werkt het nieuwsmedium onder meer aan gepersonaliseerde pushnotificaties, waarmee op basis van bijvoorbeeld locatie een nieuwsbericht naar een bepaalde groep gebruikers kan worden gepusht.

Android-gebruikers hebben als eerste toegang tot de vernieuwde app. In de eerste dagen zal een beperkt deel van de gebruikers het redesign voorgeschoteld krijgen, binnen enkele weken krijgen alle gebruikers toegang tot de nieuwe versie. In de loop van november komt ook de vernieuwde iOS-app beschikbaar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond