Deel dit artikel
-

Meer Nederlandse retailers gebruiken duurzame verzendmethode Repack

De Amsterdamse webwinkel Lokaal20 gaat vanaf maandag de duurzame verzendmethode van Repack hanteren. Deze Finse start-up maakt herbruikbare verpakkingen van gerecyclede materialen. Ook Afriek en Mud Jeans gaan de verpakking gebruiken.

De consument krijgt bij het plaatsen van een bestelling bij een op de RePack-dienst aangesloten webwinkel de mogelijkheid te kiezen voor een duurzame verpakking. Hij betaalt daarvoor statiegeld, dat wordt teruggestort of verrekend met een volgende bestelling als de verpakking retour is gekomen. Ook worden waardebonnen uitgegeven die kunnen worden besteed bij alle winkels die met RePack samenwerken.

De verpakkingen zijn zo ontworpen dat ze altijd via het postnetwerk geretourneerd kunnen worden. Daarnaast gaan ze zeker twintig keer mee, zonder dat de kunststoffen enveloppen lelijk worden.

Twee jaar geleden ging ook Docdata al een samenwerking aan met het Finse bedrijf van Jonne Hellgren, maar nu stappen ook Nederlandse retailers in.

Lokaal20 verkoopt al veel producten met een duurzaam karakter, zoals kartonnen designstoelen van Cartoni Concept en kleding die bedrukt wordt door de milieuvriendelijke zeefdrukkerij Twee Jongens.

Lokaal20 zal in de eerste fase voornamelijk kleding gaan versturen met RePack. In de tussentijd wordt er gezocht naar mogelijkheden om ook voor de rest van de collectie een duurzame verzending aan te bieden.

Deel dit bericht

2 Reacties

Jan Bakker

Wij van Bakker’s Quality Products doen al jaren het verpakkingsmateriaal van de leveranciers hergebruiken voor verzending van de orders aan onze klanten. Ten eerste kosten besparend ten tweede mooi mee genomen voor het milieu.

Jelle Rood

Wat een goede manier om in te spelen op de sterk stijgende online bestellingen. Elegant en functioneel, mooie combinatie!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond