Deel dit artikel
-

Meer omzet, minder winst voor Amazon

Amazon realiseerde afgelopen kwartaal een nettowinst van 82 miljoen dollar, fors minder (37 procent) dan de 130 miljoen van een jaar geleden. Maar dat was altijd nog beter dan verwacht.

De omzet ging 22 procent omhoog naar 16,07 miljard dollar. Analisten hadden op iets meer gerekend, maar Amazon zelf had gerekend op 15 miljard.

De cijfers werden donderdag nabeurs dan ook  instemmend ontvangen door Wall Street. CEO Jeff Bezos heeft er nooit een geheim van gemaakt dat winst in dit stadium niet het belangrijkste is, en men zich vooral op groei. R&D slurpt een belangrijk deel van de investeringen op. De operationele uitgaven stegen 22 procent. De kosten voor de distributiecentra zijn ook flink gestegen: 39 procent.

Amazon verkent ook nieuwe markten. Na tablets en e-book readers zou worden gewerkt aan een televisiedecoder. De introductie van dit product, mogelijk gebaseerd op Android, brengt Amazon in directe concurrentie met vergelijkbare producten van onder meer Apple en Google.

Er kwam weinig nieuws uit de toelichting van CFO Tom Szkutak op de cijfers. Amazon houdt rekening met een omzet van ten minste 14,5 miljard dollar in het tweede kwartaal, iets lager dan waar analisten rekening mee hadden gehouden. 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond