Deel dit artikel
-

Meer rechtszaken dreigen rond ChatGPT

Microsoft en AI-partner OpenAI krijgen te maken met steeds meer rechtszaken over het gebruik van ChatGPT en Copilot. De nieuwssites Raw Story, The Intercept en AlterNet hebben afzonderlijke juridische stappen ingediend tegen die twee bedrijven, via hetzelfde advocatenkantoor.

De nieuwsbedrijven stellen allemaal dat OpenAI’s ChatGPT, dat ook wordt gebruikt door Microsofts eigen chatbot Copilot, verhalen van hun sites gebruikt als onderdeel van hun AI-training. De nieuwsorganisaties beweren ook dat wanneer de bots verhalen reproduceren, de auteur en titel niet worden vermeld.

In december 2023 heeft The New York Times een soortgelijke rechtszaak aangespannen. Afgelopen week diende OpenAI echter een tegenvordering in, waarin wordt beweerd dat The New York Times heeft ingehuurd om de diensten van OpenAI te ‘hacken’.

Het moederbedrijf van Tumblr en WordPress.com, Automattic, is naar verluidt in gesprek met Midjourney en OpenAI om trainingsdata te leveren die afkomstig zijn van berichten van gebruikers. Gebruikers kunnen dat overigens wel weigeren.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond