Deel dit artikel
-

Meer vertragingen Chinees containervervoer naar Europa

De gemiddelde maandelijkse vertraging van zendingen vanuit China naar Rotterdam en Hamburg nemen zichtbaar toe.

De risicoloze aanpak van COVID in China zorgen er voor dat complete miljoenensteden in isolatie of in beperkingen zitten. Dat geldt voor Sjanghai, maar de zuidelijke productiehubstad Guangzhou sorteert ook al voor op een ruimere lockdown.

De vergrendeling van Shanghai heeft gevolgen voor de scheepvaartschema’s in Zuid-China doordat schepen met vertraging in Hongkong en Yantian aankomen door onregelmatige feederschepen en grote binnenvaartschepen. Die twee havens vechten al maanden tegen hun COVID-beperkingen, wat ook de productie en de handel heeft verstoord.

Databedrijf project44 laat aan Emerce zien wat de consequenties van de Chinese beperkingen zijn. Effectief betekent het, dat verzendingen uit China Noord-Europa met dagen vertraagd raken.

Vertragingen vanuit Yantian naar Rotterdam waren in maart met 11,1 dagen het grootst. De route Tianjin naar Rotterdam kende van februari tot maart de grootste toename van vertragingen: +68% op maandbasis.

Rotterdam:

Hamburg:

Welke impact de vertragingen in de praktijk zullen hebben, wordt komende weken en maanden duidelijker. Winkels en fabrieken kunnen dan de rekensom gaan maken met hoeveel voorraad ze aan welke vraag tegen welke prijs kunnen voldoen.

Foto: kees torn (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond