Deel dit artikel
-

Meeste EU landen tegen netwerkheffing voor Big Tech

Een meerderheid van de EU-landen is tegen het extra belasten van techreuzen voor het gebruik van de internetinfrastructuur, zoals telecombedrijven hebben voorgesteld.

Tijdens een ontmoeting met EU-industriechef Thierry Breton in Luxemburg vorige week donderdag, verwierpen telecomministers van 18 landen de voorgestelde netwerkvergoeding, althans niet eerder dan er nader onderzoek plaatsvindt.

Tegen een netwerkheffing waren onder meer Oostenrijk, België, Tsjechië, Denemarken, Finland, Duitsland, Ierland, Litouwen, Malta en Nederland, weet Reuters.

Deutsche Telekom, Orange, Telefonica en Telecom Italia willen dat Big Tech een deel van de netwerkkosten voor zijn rekening neemt omdat zij veel dataverkeer genereren.

Zij hoopten industriechef van de Europese Commissie Breton te kunnen overtuigen, een voormalige topman van France Telecom en het Franse IT-adviesbureau Atos.

Google, Apple, Meta Platforms, Netflix, Amazon en Microsoft Corp hebben het idee echter al verworpen met als argument dat ze al voldoende investeren.

Experts waarschuwen voor de mogelijke schending van de EU-regels inzake netneutraliteit, die vereisen dat alle gebruikers gelijk worden behandeld.

Foto Shutterstock

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond