Deel dit artikel
-

Meta wil Russische desinformatie verder beteugelen

Facebook-eigenaar Meta wil stappen ondernemen om desinformatie van de Russische overheid via zijn platforms verder te beteugelen. In de afgelopen maanden heeft het bedrijf al allerlei maatregelen genomen, zo blijkt uit een rapport dat donderdag is vrijgegeven.

Hoewel Facebook en Instagram door Rusland zijn verbannen, worden deze platforms nog steeds door de Russen gebruikt om de publieke opinie te beïnvloeden.

Een hackersgroep met Belarussische banden, beter bekend als Ghostwriter, heeft geprobeerd Facebook-accounts van Oekraïense militairen over te nemen. De hackers verstuurden e-mails met een link om inloggegevens te stelen.

Ook heeft Facebook een netwerk van zeker 200 accounts uit Rusland verwijderd door inwoners van Oekraïne en Rusland valselijk te rapporteren voor schendingen.

Daarnaast zijn tienduizenden accounts, pagina’s en groepen verwijderd die de oorlog in Oekraïne probeerden te gebruiken om consumenten op te lichten dan wel om producten te verkopen.

Een verkiezingsapp van de Russische oppositieleider Alexei Navalny is inmiddels weer beschikbaar in de App Store van Rusland. Apple haalde de app vorig jaar in september nog weg nadat het Kremlin had gedreigd met strafrechtelijke vervolging van medewerkers van Google en Apple.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond