Deel dit artikel
-

MGM gaat films verhuren op YouTube

Filmproducent MGM gaat films verhuren via YouTube en maakt daarmee het aanbod van de online videotheek bijna compleet. Enkel 20th Century Fox ontbreekt nog aan de internationaal steeds groter wordende verhuurder.

Deze dagen voegt MGM zeshonderd oudere, bekende titels toe aan YouTube. In de komende weken komen daar nog enkele honderden films bij. Voor een paar euro per maand krijgen consumenten het recht om een film voor dertig dagen te bekijken via YouTube.com/Movies. Het beeldvermaak is behalve via YouTube ook via Google Play te vinden.

Vooralsnog is dit aanbod enkel in Amerika en Canada te bekijken. Maar achter de schermen is Google ook bezig om zijn videotheek naar andere landen uit te rollen. Zo is het werk van een aantal filmproducenten ook al in Engeland en Frankrijk tegen betaling te zien.

Het is slechts een kwestie van tijd tot YouTube het in Nederland opneemt tegen online verhuurders als Ziggo, UPC en Pathé Thuis.

YouTube heeft distributieovereenkomsten met vijf van de zes grootste filmproducenten en nog eens tien kleinere, onafhankelijke filmmakers.

Deel dit bericht

1 Reactie

daniel

veel zal het niet uit maken want mensen die een digibox hebben van telenet die betalen voor dat kanaal.weet wat je kan verwachten want er is geen enkel kanaal dat niet telkens de zelfde films uit geeft.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond