Deel dit artikel
-

‘Microsoft Edge even veilig als Chrome’

Beveiliger Trend Micro vindt de nieuwe browser Edge van Microsoft even veilig als Google Chrome. Niet in de laatste plaats omdat Microsoft nieuwe beveiligingsmaatregelen heeft toegevoegd.

Kwetsbare onderdelen zoals die in Internet Explorer aanwezig waren zijn verwijderd. Zo worden ActiveX plug-ins niet meer ondersteund.

Trend Micro sluit niet uit dat de ingebouwde Flash Player en Pdf-lezer geliefde doelwitten van aanvallers worden. Daar staat tegenover dat Microsoft snel kan ingrijpen wanneer lekken worden ontdekt.

In het algemeen schat Trend Micro Edge hoger in dan Mozilla Firefox.

Deel dit bericht

2 Reacties

Ruud

Kan Edge ook op een Mac geïnstalleerd worden ? vind het een superfijne browser

Mario

Ik heb sinds Windows 10 Edge een kans gegeven. In eerste instantie leek het goed. Het zag er goed uit en was redelijk snel. Positieve ontwikkeling. Maar het wist zo nu en dan zomaar vast te lopen. Dat merk je misschien ook wel als je dagelijks Edge gebruikt. En een andere collega had er ook last van. Na een tijdje ging ik terug naar Chrome. Guess what: het loopt nooit vast en is naar mijn mening zelfs sneller. Chrome it is voor mij nog steeds! Toch een zeer nette poging van Edge.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond