Derp

Microsoft investeert 300 miljoen dollar in e-reader

Microsoft neemt voor 300 miljoen dollar een belang in Newco, maker van de Nook e-reader van de Amerikaanse boekenwinkel Barnes & Noble. Onderdeel van de overeenkomst is dat de digitale boekenwinkel deel gaat uitmaken van Windows 8.

Met de 300 miljoen dollar krijgt Microsoft een belang van 17,6 procent in het Amerikaanse bedrijf. Barnes & Noble blijft wel meerderheidsaandeelhouder, maar zet het onderdeel zelfstandig voort als Newco. Die naam zal mogelijk nog veranderen.

De overeenkomst verrast vriend en vijand, omdat Microsoft en Barnes & Noble tot voor kort ruzie hadden over octrooien. Die ruzie is nu bijgelegd.

Vooralsnog lijkt het wel te gaan om een Amerikaanse overeenkomst. Barnes & Noble, de grootste Amerikaanse boekenketen, is vooralsnog alleen in de VS actief. De Nook, gebaseerd op Android, is ook alleen daar verkrijgbaar. Analisten verwachten dat deze tablet straks op Windows 8 zal gaan draaien. Op dit moment is alleen een Barnes & Noble-app aangekondigd voor Windows 8.

De aankondiging vandaag had meteen invloed op de koers van Amazon, die met de Kindle een directe concurrent is van Barnes & Noble. De koersen van Microsoft en Barnes & Noble schoten omhoog.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond.

terug