Deel dit artikel
-

“Microsoft lanceert deze week muziekwinkel”

Microsoft lanceert deze week een eigen online muziekwinkel samen met een nieuwe versie van de Windows Media speler (versie 10). Dit meldt de San Jose Mercury News. De winkel is voorlopig alleen beschikbaar in de Verenigde Staten en wordt onderdeel van portal MSN.

Al eerder kwamen berichten naar buiten dat Microsoft aan een dergelijke online winkel werkt. De muziekwinkel wordt geïntegreerd onderdeel van MSN, het webportaal van het softwarebedrijf. Naar verluidt worden voorlopig alleen in de VS diensten aangeboden. De Nederlandse MSN houdt vast aan zijn eigen online muziekwinkel.

Volgens eerdere berichten zou Microsoft samenwerking hebben gezocht met de Amerikaanse winkelketen Best Buy om digitale nummers voor 89 cent te verkopen, dat is 10 cent goedkoper dan nummers bij Apple’s iTunes Music Store.

Belangrijkste verschil met Apple’s iTunes is dat Microsoft de keuze voor gebruikers niet wil beperken tot zijn eigen winkel. De gebruiker kan in de rechterbovenhoek van de speler uit diverse ’online entertainwinkels’ kiezen, zoals Napster en MusicNow. De verwachting is dat per land zal worden onderhandeld met potentiële partners over een ‘plek’ in de speler, waarvan een betaversie al enkele weken beschikbaar is.

De muziekwinkel zou verder met 60 verschillende digitale muziekspelers te gebruiken zijn, behalve met Apple’s iPod. Die gebruikt een eigen codering (Advanced Audio Coding), en niet het door Microsoft ontwikkelde Windows Media Audio, dat onder meer door Napster en muziekleverancier OD2 wordt ondersteund.

Microsoft verwacht dat de muziekwinkel zeker 130 miljoen bezoekers zal trekken als gebruikers worden aangespoord om hun mediaspeler te vernieuwen. Of de site via een eigen adres benaderd kan worden is nog niet duidelijk, de domeinnaam MSNMusic.com blijkt jaren geleden al geclaimd door een Koreaans bedrijf.

De MSN site telt wereldwijd overigens 350 miljoen gebruikers, maar in veel landen zal de muziekwinkel voorlopig niet beschikbaar zijn. Microsoft wil zijn winkel eerst uittesten. MSN Nederland doet sowieso niet mee: het komt met een verbeterde versie van de downloaddienst die het met Noordzee FM heeft opgezet.

De komst van de muziekwinkel van Microsoft zal de prijzen van digitale nummers flink onder druk zetten. Rivaal Real heeft de prijs van een legaal te downloaden nummer onlangs al gehalveerd tot 49 dollarcent.

Windows Media Player 10 zal ook worden ingezet voor het Microsoft Media Centre, dat op 12 oktober officieel in Nederland gelanceerd wordt. Deze computer fungeert als een complete mediahub voor beeld en geluid.

Deel dit bericht

2 Reacties

radja

–Rivaal Real heeft de prijs van een legaal te downloaden nummer onlangs al gehalveerd tot 49 dollarcent. — rivaal kazaa of een willekeurige andere manier van gratis downloaden kosten niets, en het downloaden is ook legaal. en je hebt niet van die vervelende beperkingen. een veel betere deal.

Niek van Dijk

Hoe betaal je eigenlijk voor zo'n download?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond