Deel dit artikel
-

Microsoft Nederland zoekt cloudspecialisten voor Azure

Microsoft Nederland investeert naar eigen zeggen fors in cloudtechnologie. Het bedrijf zoekt daarom veertig cloudspecialisten voor zowel technische als verkoopfuncties. Zij zullen het bestaande Microsoft Azure-team versterken.

Microsoft Azure is een open cloudapplicatie- en infrastructuurplatform voor snelle softwareontwikkeling en hosting van schaalbare toepassingen voor organisaties en consumenten.

Naast de eigen Microsoft-technologieën ondersteunt Azure een in aantal toenemende reeks van (open source-)technologieën van derde partijen, zoals IBM, Oracle, Citrix, SAP Hana, Hortonworks, Cloudera, Docker, Puppetlabs, Linux, Revolution R, Python, PHP, Java en Node.js.

In Nederland zet PostNL Microsoft Azure bijvoorbeeld in voor applicatieontwikkeling en -onderhoud, terwijl Heineken het cloudplatform gebruikt voor wereldwijde marketinginitiatieven.

In Breda staat Smart Data Management rond waterbeheer met behulp van Azure centraal, en zet Zeist het platform in om medewerkers mobiel te laten werken. Bij CitizenM speelt de cloud een centrale rol in het efficiënt ontsluiten van data vanuit een groot aantal verschillende hotelsystemen.

De uitbreiding van Azure is voor Nederlandse begrippen redelijk fors te noemen. Naast cloud solution architecten zoekt Microsoft zogenoemde data solution architecten.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond