Deel dit artikel
-

Miljardenmarkt voor wearables

Draagbare computers zoals Googles Project Glass of slimme horloges vertegenwoordigen volgend jaar een markt van minstens 1,5 miljard dollar. Dat zegt analist Juniper.

Juniper verwacht dat er dit jaar vijftien miljoen ‘wearables’ worden verkocht en zeventig miljoen in het jaar 2017. Een bescheiden aantal vergeleken met de één miljard smartphones die alleen al in het derde kwartaal van 2012 zijn verscheept, maar toch indrukwekkende aantallen. De markt is nu nog relatief klein met een waarde van zo’n achthonderd miljoen dollar.

Juniper verwacht vooral veel van Google Glass, die eind 2013 voor consumenten beschikbaar komt. Apple en Microsoft zouden ook allebei aan slimme horloges werken, althans volgens onbevestigde geruchten en diverse octrooien. Vorige week werd de Pebble horloge – een Kickstarter-project met ruim zeventigduizend deelnemers – eindelijk gelanceerd.

Toegegeven: de markt is niet eenduidig te definiëren en Juniper erkent dat het natte vinger-schattingen zijn, maar het bedrijf meent dat de markt vooral bepaald zal worden door toepassingen op het gebied van sport en gezondheid, waarbij sensoren actuele metingen doorgeven. Daartoe lenen wearables zich beter dan smartphones of tablets. Noord-Amerika en Europa zullen daarbij vooroplopen.

Deel dit bericht

1 Reactie

ate van der Meer

Hieper de piep voor http://www.beeldhorloge.nl

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond