Deel dit artikel
-

Miljoeneninvestering voor geheimenapp Whisper

Een nieuwe trend komt op: intransparantie, geheimzinnigheid en respect voor privé sferen. Een nieuwe generatie apps voorziet daarin. Whisper is de volgende die een miljoenen investering krijgt.

Onder de chatapps zijn daar Threema, Telegram, Heml.is en XMS die hun gebruikers beloven dat onderlinge communicatie stevig is versleuteld. De NSA moet echt zijn best doen om in te breken op de conversaties.

Afgelopen week stak een andere app de kop op die geheimen en privacy hoog in het vaandel heeft. Secret is een iOS-toepassing om binnen bepaalde kringen een geheim of roddel te delen. De afzender ervan is niet direct te herleiden.

Whisper is in die categorie al weer bijna een oudgediende. Het bedrijf maakt een app waarmee gebruikers digitale kaartjes kunnen maken om hun persoonlijke geheimen mee te delen. Geheime liefdes, persoonlijke gebreken of diepe frustraties met anderen. Zonder enige gene kun je die delen met de wereld zonder dat iemand weet dat wie de verzender is. Zoals Post Secret al jaren doet met papieren post.

Deze app krijgt nu tegen een waardering van 200 miljoen dollar een investering van 30 miljoen dollar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond