Deel dit artikel
-

Miljoeneninvestering voor Pets Deli

Online dierenwinkel Pets Deli krijgt met de toetreding van een nieuwe investeerder nog eens miljoenen extra in zijn eerste, op internationale groei gerichte financieringsronde.

Naast Index Ventures en Project A doet ook Global Founders Capital (GFC) mee in de Series A-investeringsronde. Eerstgenoemde twee partijen deden al mee. De eerste grote investeringsronde levert Pets Deli een kapitaalinjectie van acht cijfers op. Tien miljoen euro of meer dus. Meer zeggen de partijen niet.

Sinds de zomer, toen de eerste twee investeerders instapten, bouwde de online winkel vooral aan de fundamenten: IT, organisatie en marketing.

Met de internationale naam Pets Deli richt het bedrijf zich niet enkel op de thuismarkt, waar Zooplus veel evangeliewerk heeft gedaan, maar ook op andere Europese landen.

Domeinnamen in België, Zweden, Engeland en Frankrijk zijn geclaimd. Nederland lijkt het enige buitenland waar ook daadwerkelijk een shop actief is, met lokaal telefoonnummer voor klantenservice.

In Nederland zijn nog een paar online dierenwinkels actief, waaronder Value8-deelneming Discount4Pets, Petsplace en Europees marktleider Zooplus.

Foto: Derek Bridges (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond