Deel dit artikel
-

MKB Nederland blijft achter met e-commerce

Het Nederlandse MKB verdient maar relatief weinig aan e-commerce. Nederland zit zelfs onder het gemiddelde in de Europese Unie. Dat blijkt uit cijfers van Eurostat die de Europese Commissie morgen presenteert.

Maar een op de acht Nederlandse MKB bedrijven verkocht vorig in 2014 online. Amper 6,5 procent van de totale omzet komt bij het MKB uit e-commerce, tegenover een Europees gemiddelde van 8,8 procent.

De belangrijkste oorzaak zijn de barrières voor verkopen over de grens. Daardoor blijft de afzetmarkt te veel beperkt tot Nederland.

Nederland staat op een derde plaats als het gaat om onder meer het gebruik van internet, connectiviteit en digitale publieke diensten.

Deel dit bericht

2 Reacties

Klaas Koopman

Een derde plek is toch nog lang niet slecht. Maar dat we tot dusver achter blijven was al aardig duidelijk. Tijd om dit aan te pakken?
*Edit: Maar een op de acht Nederlandse MKB bedrijven verkocht vorig in 2014 online.

Jeroen Bos

Veel MKB bedrijven hebben de afgelopen jaren afgewacht omdat hun exell sheet aantoonde dat ze er geen geld mee gingen verdienen. Veranderen betekent leren, en leren kost tijd en geld. Wanneer meer bedrijven zich hadden gerealiseerd dat “het gewoon gaan doen” noodzaak is om te leren en niet achter te gaan lopen, dan hadden we nu keurig bovenaan in de lijst gestaan. Het is nooit te laat om te leren, maar met achterstand wordt het wel moeilijker.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond