Deel dit artikel
-

Mobiel internetten in het buitenland populair na opheffing roaming

Ruim een derde van alle Nederlanders heeft deze zomer zijn of haar mobiele gedrag aangepast naar aanleiding van het wegvallen van extra kosten van mobiel bellen en internetten in Europa. Uit onderzoek in het Telecompaper Consumer Insights Panel blijkt dat 35 procent van alle Nederlanders deze zomervakantie zijn of haar mobiele telefoon meer is gaan gebruiken, met name voor mobiel internetten.

Sinds 15 juni zijn deze zogenaamde roamingtarieven binnen de Europese Unie afgeschaft en kost het gebruik van een mobieltje in het buitenland niets extra meer.

Van de Nederlanders die op vakantie zijn geweest in Europa na afschaffing van de roamingtarieven gaf liefst 56 procent aan zijn of haar mobiele gedrag veranderd te hebben. Vooral het gebruik van mobiel internet is populairder geworden: 42 procent geeft aan meer WhatsApp berichten te hebben verstuurd en 37 procent heeft meer zaken opgezocht op internet.

De telefoon gaat vrijwel altijd mee op vakantie. Slechts 2 procent van de Nederlanders laat zijn of haar mobiele telefoon thuis.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond