Deel dit artikel
-

Mobiele Twitteraar is jong, man en iPhone-gebruiker

Ongeveer een kwart van de Nederlanders heeft de Twitter-app geïnstalleerd op zijn smartphone. Het merendeel gebruikt de app minimaal een keer per maand. Het Telecompaper Consumer Panel concludeert dat 15 procent van de Nederlanders een actieve gebruiker is van Twitter via mobiel.

Twitter lijkt vooral populair bij iPhone-gebruikers: 31 procent van de actieve Twitter-gebruikers heeft een iOS-toestel.

Mannen gebruiken vaker Twitter dan vrouwen: 54 procent van de actieve twitteraars is man, tegenover 46 procent vrouw. Qua leeftijd valt volgens Telecompaper op dat actieve twitteraars voornamelijk jongeren en jongvolwassenen zijn; 28 procent van de actieve twitteraars is scholier of student. Onder ouderen is nauwelijks belangstelling voor Twitter.

Telecompaper heeft geen onderzoek gedaan naar het groei of afname van het gebruik. Wereldwijd groeit het aantal gebruikers niet meer zo snel, reden waarom de koers van het aandeel van het Amerikaanse bedrijf al geruime tijd onder druk staat.

Overigens heeft Twitter een dezer dagen zelf cijfers vrijgegeven. Daaruit blijkt het microblog 284 miljoen gebruikers heeft, waarvan niet minder dan 24 miljoen een app of software is. Twitter schat zelf dat 8,5 procent van de gebruikers een bot is.

En niet alle Twitteraars sturen ook daadwerkelijk bericht. 44 procent van de Twitteraccounts heeft nog nooit een bericht gestuurd.

Telecompaper publiceerde zondag nog wat meer statistieken rond apps: Nederlandse smartphone-bezitters maken bijvoorbeeld in toenemende mate gebruik van Skype. Het aantal smartphone-gebruikers met de Snapchat-app is meer dan verdubbeld naar bijna 1,5 miljoen. Eind 2013 waren er zo’n 690.000 mobiele gebruikers van Snapchat in Nederland. WhatsApp blijft de meest populaire app, met 9,4 miljoen gebruikers.

 

Deel dit bericht

4 Reacties

KoalaBear

Vind het erg rare conclusies welke echt vallen onder Lies, damn lies and Statistics.

54 procent is man, dat is toch niet overtuigend?

31 procent heeft een iOS toestel, dus 60 procent Android?

Iets klopt er niet, of de artikelschrijver wil zijn eigen visie presenteren.

Pieter

@ Koalabear: nu nog even een toelichting, dan begrijpen we je losse flodders misschien wat beter.

KoalaBear

@Pieter:
31% van iets betekend bij mij niet hetzelfde als ‘vooral’. Vooral is meer 80%. Of het moet in het artikel wat duidelijker neergezet worden wat hiermee ‘vooral’ is.

Marloes Smit

Ik was enigszins verbaasd toen ik dit artikel las. Vooral omdat het niet overeenkomt met wat mijn beeld. Twitter en Facebook zou volgens mij namelijk steeds minder fans onder jongeren hebben, omdat zij massaal overstappen naar Instagram.

Mijn idee is ook altijd geweest dat vrouwen meer Twitteren dan mannen. Laatst las ik nog dit artikel: http://www.marketingfacts.nl/berichten/socialmediagebruik-in-nederland-update-maart-2014. Geeft toch een heel ander beeld.
Volgens mij had de titel van het artikel dan ook moeten zijn: Twitter steeds minder populair onder jongeren..

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond