Deel dit artikel
-

Mobieltje belangrijker voor programmaconcepten RTL

Mediabedrijf RTL Group krijgt techniek in huis waarmee kijkers met hun mobieltje achter de schermen van programma’s mee kunnen kijken. Daarnaast kunnen ze via Umts video’s uploaden naar televisie.

Een nieuw systeem van IT-bedrijf Comsys stelt RTL Group in staat om nieuwe soorten televisie te ontwikkelen. Het mediabedrijf schaft een videosysteem aan waarmee kijkers video kunnen down- en uploaden met hun mobiele telefoon.

Comsys legt over zijn systeem uit: "[Dit] biedt RTL Group de mogelijkheid videobestanden te tonen via de mobiele (UMTS-) telefoon, waardoor tal van nieuwe tv-formats mogelijk worden.

Zo kunnen kijkers inbellen om backstage bij een uitzending mee te kijken. Of kijkers kunnen via Video IVR quiz-elementen (bijvoorbeeld hints of extra quizvragen) bekijken die niet in de reguliere uitzending te zien zijn. Andersom kunnen kijkers zelf content uploaden. Hierbij kan men denken aan opgenomen filmpjes die in een nieuwsuitzending gebruikt worden, of video phone greetings."

Wanneer de eerste hybride tv-mobiel-programma's op de buis verschijnen is niet bekend.  

RTL is niet het eerste bedrijf dat experimenteert met interactie tussen kijker en zender. Het Nederlandse IceMobile ontwikkelde reeds een dienst waarbij kijkers via hun mobiele televisie via ene Umts-verbinding live deel 'in konden bellen' in een tv-programma. Telecombedrijf Vodafone riep tijdens het WK Voetbal in 2006 zijn bellers op om op een aparte website zelfgemaakte filmpjes op te sturen. Deze werden echter niet op tv, maar op Vodafones portaal uitgezonden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond