Deel dit artikel
-

Moederbedrijf Facebook gaat Meta heten

Het moederbedrijf van Facebook gaat Meta heten. Het is een verwijzing naar ‘metaverse’, de virtuele wereld die topman Mark Zuckerberg voor ogen heeft. De verschillende diensten als WhatsApp en Instagram behouden hun naam.

Zuckerberg kondigde de nieuwe naam vanavond aan tijdens het Facebook Connect-event, waar ‘de volgende evolutie van het internet’, de zogenaamde metaverse, werd onthuld.

‘Onze missie blijft hetzelfde, het gaat nog steeds om het samenbrengen van mensen,’ aldus Zuckerberg. ‘Vanaf nu zijn we metaverse-first, niet Facebook-first.’

Facebook heeft het bord voor zijn hoofdkantoor reeds vervangen.

Meta werkt in verschillende fasen naar ‘de metaverse’, een verzameling van personaliseerbare avatars, VR- en AR-games en onderwijs en fitness-toepassingen.

In de volgende kwartaalresultaten zal het bedrijf apart rapporteren over de standaarddiensten en andere ‘Reality Labs’-activiteiten.

Facebook kondigde vandaag ook Project Cambria aan, een nieuwe premium VR- en AR-headset die als een soort Oculus Quest Pro moet worden gezien. Verder werkt Meta een AR-brillen, maar die zullen vermoedelijk pas over enkele jaren verschijnen. De merknaam Oculus wordt overigens afgedankt.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond