Deel dit artikel
-

Mollie verlaagt betaaltarieven aanzienlijk

De verwerker van online betalingen Mollie verlaagt zijn tarieven voor Nederlandse en Belgische klanten, waaronder veel webwinkels, aanzienlijk.

De prijs voor een geslaagde iDEAL-betaling bijvoorbeeld gaat van 45 naar 29 cent, bijna een halvering. De percentages bij Bancontact/Mister Cash en die voor creditcards dalen ook serieus.

“Naast het verlagen van ons creditcardtarief voor transacties die gedaan zijn met consumentenkaarten binnen de EU, schaffen we per direct het aanhouden van een reservering af. Tot op heden hielden we standaard 10 procent in die na 180 dagen werd uitbetaald”, meldt Jelle Kaat op het bedrijfsblog.

De prijsverlaging maakt deel uit van een reeks vernieuwingen die het bedrijf komende maanden uitbrengt. Lagere tarieven is iets dat klanten trekt en door meer diensten te bieden wil Mollie meer klanten kunnen bedienen.

Het aantal klanten in Nederland verdubbelde afgelopen jaar tot twintigduizend, zeg oprichter Adriaan Mol.

Een van de andere nieuwigheden die vandaag wordt vrijgegeven is de mogelijkheid voor webwinkeliers hun checkout te personaliseren. De Mollie-applicatie onthoudt wie de betalende consument is waardoor die bij zijn volgende bezoek niet nog eens zijn persoonlijke details hoeft op te geven. Dat werkt conversieverhogend.

Foto: Indrik Myneur (cc)

Deel dit bericht

5 Reacties

Frank

Waarom is dit nieuws?
1. Er zijn zeker een dozijn aanbieders die het (nog) goedkoper kunnen.
2. Waarom kost Ideal uberhaupt geld? Bankoverschrijving is gewoon gratis, Ideal is niets meer of minder dan een bankoverschrijving. No added value.
Alle risico’s liggen bij de consument.

KoalaBear

De verdubbeling komt volgens mij voornamelijk door het volgende:
http://pronamic.nl/2015/10/qantani-en-easy-ideal-gaan-samenwerken-met-mollie/

M’n zusje moest ook over naar het mollie platform omdat Easy iDeal ‘stopt’

Valli

Frank, dan mag jij eens contact opnemen met de bank. Je betaald gewoon 15 cent voor elke bank transactie ook als iemand het via internet bankieren overboekt. In Nederland is niks gratis.

EVDP

@Frank

Frank check you kwartaal overzicht van jouw bankrekeningen. Betalen kosten geld. Ook jij betaalt voor betalen. Al heel lang.

Patrick

@Frank…dat een payment provider met zo een groot volume de prijzen aanzienlijk verlaagt is wel degelijk nieuws!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond