Deel dit artikel
-

Surprise: Mooie kwartaalcijfers voor Groupon

Koopjessite Groupon verraste analisten gisteren met mooie kwartaalcijfers. Op een omzet van 559,3 miljoen dollar werd 39,6 miljoen operationele winst geboekt.

Een jaar geleden was de omzet nog maar 295,5 miljoen dollar. De cijfers verrasten zelfs Groupon zelf, dat rekening hield met 550 miljoen dollar omzet en 35 miljoen dollar winst.

Voor het tweede kwartaal gaat men uit van ongeveer dezelfde bedragen of iets hoger, onder meer omdat het aantal gebruikers verder groeit naar 36,9 miljoen.

Tot nu toe heeft Groupon beleggers nauwelijks kunnen bekoren. De koers is met ruim de helft gedaald naar twintig dollar per aandeel, onder meer doordat de cijfers over het vierde kwartaal van 2011 moesten worden bijgesteld. Groupon had zijn reservefonds moeten versterken vanwege eventuele terugbetalingen aan ontevreden klanten, maar had dat bedrag niet verrekend in de verlies- en winstcijfers.

Deel dit bericht

4 Reacties

Bob

Groupon schmoupon over 3 jaar bestaan ze niet meer. Is het concept uitgemolken en kent iedereen het wel. De volgende internet bubbel komt er aan…

Ton Derks

Bob, De consument blijft gek op korting… Het is echter de kunst dat de ondernemer er ook nog iets aan verdient.

Jelle van der Bij

Voor iedere ondernemer die dat verdienen interessant vindt: op korte termijn gaat een vernieuwd concept op Actiekrant.nl live. Hier kunnen winkeliers en andere ondernemers met een fysieke verkooplocatie gratis acties toevoegen in hun stad. Consument blij en ondernemer blij.

Alexander

Wie zegt dat deze cijfers wel kloppen? Ze hebben al twee keer de boel moeten bijstellen. Ik zie het bericht alweer verschijnen dat Groupon bepaalde cijfers niet vermeld heeft en de advertentiefacturen van Q1 zijn doorgeschoven naar Q2 oid….. puur om de winst op te schroeven en te zorgen dat de oprichters de aandelen zo goed mogelijk kunnen verkopen als de lock-periode voorbij is…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond