Deel dit artikel
-

Mozilla in wifi-experiment met ProtonVPN

Amerikanen die met Firefox surfen op een onbeveiligde hotspot krijgen binnenkort het aanbod gepusht om een abonnement op ProtonVPN te nemen.

Daartoe gaan Proton en Mozilla een experiment aan. De browsermaker is degene die het abonnement voorlegt het abonnementsgeld int. Het gaat om tien dollar per maand.

De revenuen worden verdeeld tussen Mozilla en ProtonVPN uit Zwitserland. Het merendeel van gaat naar de browsermaker. Als de test succesvol uitpakt, willen de bedrijven hem opschalen naar alle driehonderd miljoen gebruikers van Firefox.

Mozilla verdient normaalgesproken geld met doorverwijzingen uit de browser naar zoekmachines. Wie een zoekopdracht intikt die leidt tot een advertentieklik bij Google subsidieert zo de ontwikkelaar van de open source software. Uit het laatst bekende jaarverslag spreekt dat dat in 2016 een half miljard dollar opleverde.

De deal met ProtonVPN zal niet direct honderden miljoenen dollars extra opleveren. Belangstellende gebruikers hoeven niet per se te betalen voor de dienst, want hij is ook gratis te gebruiken in de basisuitvoering. De veilige surfservice biedt dan alleen exits in Nederland, Amerika en Japan.

Foto: Dees Chinniah (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond