Deel dit artikel
-

Muziek voortaan ook op USB

Platenmaatschappij Universal gaat voortaan muzieknummers op USB schijf verkopen. De doelgroep: 12 tot 25-jarigen die niets met cd’s hebben.

Op 29 oktober wordt een nummer van Keane via USB stick ter beschikking gesteld. Daarna is Nicole, de zangeres van de Pussycat Dolls, aan de beurt.

Kopers zijn met USB sticks wel duurder uit. Een cd single kost gemiddeld zes dollar en een single op iTunes gemiddeld 99 dollarcent. Muziek op USB gaat 10 dollar kosten.

Behalve Universal zijn ook Warner en EMI van plan om muziek op USB uit te brengen. Warner komt naar eigen zeggen met een 'gedeeltelijk album' van de band Hadouken. EMI gaat in de nabije toekomst muziek van Pink Floyd op USB uitbrengen.

De Official Charts Company, de samensteller van de Britse Top 40, laat de verkoop van voorbespeelde USB stick voortaan meewegen bij de berekeningen van zijn hitlijst.

Deel dit bericht

3 Reacties

Yepster

I am missing the point here…. Complete onzin om digitale muziek weer terug op een fysieke drager te proppen. Waarschijnlijk alleen maar om de platenzaken tegemoet te komen zodat ze fysieke produkten kunnen blijven verkopen.

Harold

Ik heb ook al vaak een usb stick met bedrukking van de maatschappij voorbij zien komen. De groothandel hiervan is volgens mij http://www.usbstick.nl  Wel grappig trouwens. Zal de Free record shop blij mee zijn 🙂

yeti

Jammer dat het meeste van de online en via USB verkochte niet de lossless kwaliteit van een CD heeft…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond