Deel dit artikel
-

Nederland heeft primeur van interactieve mobiele muziekvideo

Onder meer Hi, Top Notch en FHV BBDO lanceren de allereerste interactieve mobiele muziekvideo. Het is een videoclip waarin de kijker door swipen, pinchen, ‘gyroscopen’ (balanceren) en blazen zelf bepaalt wat hij ziet en hoort. De interactieve mobiele muziekvideo is te bekijken via een app, gratis te downloaden in de app stores voor iOS en Android onder de naam ‘Ronnie Flex’.

Muziek luisteren en kijken is populair op de smartphone. Zo kijkt en luistert 89 procent van de jongeren wel eens muziek op de mobiele telefoon via YouTube. Vier op de tien jongeren luisteren dagelijks naar muziek via de mobiel. Zo’n 35 procent luistert wekelijks.

Hi, Top Notch, FHV BBDO en productiebedrijf thispagecannotbefound.com lanceren daarom een naar eigen zeggen nieuw videoformaat. Via de app van het nummer ‘Pocahontas’ van Ronnie Flex kun je als kijker invloed uitoefenen op de videoclip en de verhaallijn. Het begint al bij de eerste scène in de clip waar je door te swipen kiest met welk meisje Ronnie de avond beleeft.

De kijker bepaalt door te pinchen (knijpen) de grootte van zijn hamburger, rook op het feest blaas je weg door je microfoon en de afterparty bekijk je in 360 graden. Het is zelfs mogelijk mee te scratchen op de plaat van de dj.

Maar dit zijn niet de enige mogelijkheden in deze interactieve mobiele videoclip. Het herbergt ook een game-element waarbij je – als je snel genoeg bent – zogenaamde easter eggs kunt sparen en daarmee prijzen kunt winnen, zoals een Samsung Galaxy S5.

Deel dit bericht

1 Reactie

Marnix

Dit lijkt me ook een markt voor spotify. Raar eigenlijk dat je daar nog geen muziek videos kan kijken. Maar daar komen ze vast nog mee.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond