Deel dit artikel
-

Nederland krijgt Europa’s eerste opleiding Growth Hacking

Wie op een universiteit of hogeschool in Amsterdam zit, kan vanaf nu kiezen voor een nieuwe opleiding: growth hacking. Hiermee leren ze technieken om startende online initiatieven snel groot te maken, iets dat het bedrijfsleven nog moet leren.

Mede gefinancierd door Catawiki, Facebook en Peak Capital gaat dit schooljaar twee programma’s van start voor 24 scholieren en studenten.

Het programma is ontwikkeld door het in growth hacking gespecialiseerde bureau Growth Tribe en het Amsterdam Center for Entrepreneurship (ACE), ondersteund door StartupAmsterdam.

Growth hackers zijn analytische doeners met een experimentele manier van werken. Zo analyseren ze voortdurend data om aannames over de markt te toetsen en de groei van hun bedrijf te optimaliseren.

Catawiki, Facebook en Peak Capital zijn partners in het programma. Catawiki gaat twee teams van drie studenten gebruiken om zijn toch al explosieve groei te versnellen. Investeerder Peak Capital bekijkt of en hoe het de opgedane versnellingstechnieken kan overbrengen op zijn participaties.

Andere cursisten gaan stages doen bij onder meer The Cloakroom, Randstad en Usabila.

Met een beetje geluk neemt de universiteit het lesprogramma volgend jaar op in het curriculum en kunnen studenten er punten voor krijgen.

Peter van Sabben van Growth Tribe: “Deze opleiding kunnen we later ook gebruiken om marketingmanagers op te leiden.” Concrete plannen daartoe heeft hij echter nog niet.

Update: vanaf januari 2017 biedt Emerce opleidingen een 4-daagse opleiding growth hacking aan.

Foto: Sharon Molerus (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Pim de Rooij

Een geweldige ontwikkeling als je het mij vraagt.
De standaard aanpak van een (online) marketeer is zelden voldoende bij startups. Kennis van code en growth hacking is absoluut een toegevoegde waarde.
Voor de studenten: hier vind je meer informatie over growth hacking. Ook een aantal voorbeelden:
http://www.startuphacks.nl/growth-hacking-voorbeelden/

sjaak

Growth hacking is de grootste poppenkast, een goede online marketeer weet waar de kansen liggen binnen zijn of haar bedrijf op basis van kunde en ervaring. Zo een opleiding kan nu hip zijn maar is uiteindelijk kansloos.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond