Deel dit artikel
-

Nederland zakt weg als glasvezelland

De glasvezelpenetratie in Nederland blijft in Europa stabiel, maar wereldwijd zakken we steeds verder op de ranglijst. Dat blijkt uit cijfers die een dezer dagen zijn gepubliceerd door de Fibre to the Home Council.

Gemeten naar penetratie is de Europese top 3 (pdf) onveranderd gebleven: Litouwen (28.3 procent penetratie), Noorwegen (14,7) en Zweden (13,6) staan aan de top. Hongarije is twee posities gezakt. Nederland blijft onverminderd op een dertiende plaats staan.

Wereldwijd staat Nederland op een twintigste plaats.Vorig jaar stond ons land hoger in de lijst.

Canada en Maleisië mogen zich nu ook scharen tussen de top 30 van glasvezellanden. De Aziatische landen blijven het wereldwijd goed doen: Zuid-Korea staat wederom op nummer 1, vlak gevolgd door de Verenigde Arabische Emiraten.

Een opvallende groeier is Spanje. Daar nam het aantal aansluitingen met 184 procent toe.

In een jaar tijd zijn er in heel Europa 600.000 FttH-aansluitingen bijgekomen.

 

Deel dit bericht

3 Reacties

Z.Eur

Met dank aan alle tegenwerking door KPN.

Levi Kleinjan

Als we kijken naar de gemiddelde procedure dan moeten we de conclusie trekken dat door de diverse oorzaken trajecten vrij lang verlopen. Denk hierbij aan de aanvraag bij gemeenten, order afhandeling en uitvoering diverse onderaannemers etc. Dit alles zorgt voor lange en vooral ook dure trajecten, dit zijn in ieder geval al de twee oorzaken waarom we van bovengenoemde lijst zakken.

Levi Kleinjan

Als we kijken naar de gemiddelde procedure dan moeten we de conclusie trekken dat door diverse oorzaken trajecten vrij lang verlopen. Denk hierbij aan de aanvraag bij gemeenten, order afhandeling en uitvoering diverse onderaannemers etc. Dit alles zorgt voor lange en vooral ook dure trajecten, dit zijn in ieder geval al de twee oorzaken waarom we in bovengenoemde lijst zakken.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond