Deel dit artikel
-

Nederlander bovengemiddelde cloudgebruiker

Een derde van de Nederlanders heeft in 2015 wel eens bestanden opgeslagen in de cloud. Ons land behoort tot de vijf EU-landen met het hoogste cloudgebruik. Dat meldt CBS.

In Nederland gebruiken relatief veel mensen de cloud, bijvoorbeeld via programma’s als DropBox, Apple iCloud, GoogleDrive of Microsoft SkyDrive. In 2015 zei 36 procent van de 16- tot 75-jarigen dit wel eens te doen. Gemiddeld in de Europese Unie was dat 25 procent. In Denemarken, het Verenigd Koninkrijk en Zweden wordt de cloud het meest gebruikt, door meer dan 40 procent van de internetgebruikers. In veel landen in Oost- en Zuid-Europa ligt het percentage cloudgebruikers onder de 20.

Ouderen (75-plus) zijn het minst actief in de cloud, maar het percentage oudere cloudgebruikers stijgt wel, tot 8 procent in 2015, twee keer zo hoog als het jaar ervoor. Het cloudgebruik is met gemiddeld 45 procent beduidend hoger bij mensen onder de 45 jaar dan bij 45-plussers (23 procent). Mannen en hoogopgeleiden zijn frequentere gebruikers van clouddiensten dan vrouwen en laagopgeleiden.De cloud wordt vooral gebruikt om foto’s op te slaan en te delen. Dat is wat bijna negen op de tien cloudgebruikers doen. Daarnaast plaatsen veel gebruikers tekstbestanden, spreadsheets en presentaties op internet (58 procent).

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond