Deel dit artikel
-

Nederlandse banken zien PSD2 als kans, maar doen nog te weinig

Nederlandse banken zien de komst van de Payment Service Directive II niet als een bedreiging, maar juist als een nieuwe kans om meer toegevoegde waarde aan hun klanten te leveren. Toch zijn de voorbereidingen onvoldoende, constateert KPMG.

Aan scherpere veiligheidseisen en het bieden van toegang aan derden tot klantgegevens op basis van de API-technologie wordt nog te weinig aandacht besteed.

Ruim 70 procent van de door KPMG onderzochte banken ziet de komst van PSD2 als een nieuwe kans. Banken zullen gegevens van klanten met andere partijen moeten delen. Nieuwe spelers zullen de markt betreden die hun invloed zullen hebben op de ervaringen van klanten. De minder volwassen banken gaan hiervan de gevolgen ondervinden.

Grote banken zijn vooral beducht voor de zogenoemde BigTechs, zoals Apple, Amazon en Google. Zij werven veel IT-personeel terwijl de kleine banken het aantal IT’ers juist vermindert. Dit komt vooral omdat zij in het algemeen panklare IT-producten gebruiken waardoor zij minder behoefte hebben aan IT-mensen op de werkvloer. Toch zou je verwachten dat ook de kleinere banken dan meer IT- en data-analisten zouden inzetten in hun bedrijfsvoering, zegt KPMG.

Ook de grote Nederlandse banken groeien steeds verder uit tot IT-bolwerken. Nu werkt een kwart van alle werknemers van de grote banken bij de IT-afdeling. In 2015 was dit nog 22 procent.

Dit bericht is 20 keer gedeeld

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond