Deel dit artikel
-

Nederlandse beveiliger SecurityMatters in Amerikaanse handen

SecurityMatters, het bedrijf voor digitale veiligheid dat mede is opgericht door TU/e-hoogleraar Sandro Etalle, is overgenomen door het Amerikaanse ForeScout. Etalle verwacht dat de Eindhovense vestiging, die nu 65 werknemers telt, verder zal groeien als R&D-afdeling.

ForeScout, met San José (Californië) als hoofdvestiging, neemt SecurityMatters over om sneller te groeien in de markt van wat heet operational technology network protection. ForeScout heeft zo’n duizend medewerkers en is genoteerd aan de NASDAQ.

SecurityMatters werd in 2009 opgericht door Etalle en twee van zijn promovendi van de Universiteit Twente. Men houdt zich bezig met systeembeveiliging van grote industriële partijen, zoals de petrochemische, automotive en luchtvaart-industrie, elektriciteitsgeneratie en –distributie en pretparken.

Een van de voordelen van de overname is volgens Etalle verdere impuls aan onderzoek.

Etalle was de eerste jaren CEO van SecurityMatters, en later, tot de overname, was hij president-commissaris van het bedrijf. Na de overname legt hij zich toe op de relatie tussen ForeScout en de universiteit. Hij blijft 3 dagen per week hoogleraar in Eindhoven.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond