Deel dit artikel
-

‘Nederlandse gemeenten dubbel zo actief op Twitter’

Sinds vorig jaar hebben Nederlandse gemeenten 88 procent meer gereageerd op vragen van burgers op Twitter. Dat blijkt uit een analyse van social media monitoring bedrijf Coosto. De gemeente Rotterdam reageerde gemiddeld het snelst op Twitter. Gemeente Utrecht reageerde op de meeste vragen die via Twitter werden gesteld.

De top 100 grootste gemeenten hebben 88 procent meer reacties gegeven op tweets die gericht waren aan de gemeente in 2014. De gemeente werd in totaal 221.559 keer aangesproken op Twitter, een toename van 71 procent. Daarvan waren er 34.114 vragen.

Gemeente Rotterdam was gemiddeld het snelst: hun klantcontactcentrum verstuurde gemiddeld na 113 minuten een reactie. Gemeente Utrecht werd het meest aangesproken op Twitter en gaf de meeste reacties. Het klantcontactcentrum van Utrecht ontving ook de meeste complimenten.

Deel dit bericht

3 Reacties

K

Is ergens te zien hoe de rest van de gemeentes gescoord hebben?

David Kok

Hoi K, aankomende donderdag 23 oktober komt mijn vierde onderzoek naar het gebruik van sociale media door gemeenten in Nederland uit! Alle uitkomsten van dit onderzoek, met daarnaast de resultaten van een aantal andere onderzoeken (zit de burger er op te wachten, hoe gaan raadsgriffies er mee om) en 55 andere inhoudelijke hoofdstukken over bijvoorbeeld webcare, innovatie en privacy zijn vanaf donderdag te verkrijgen in het boek Digitale Dialoog, de sociale media-almanak voor gemeenten (uitgeverij Eburon) en (gratis) te downloaden van de website http://www.socialmediameetlat.nl. Het onderzoek van Coosto is leuk, maar bij ons onderzoek vinden gemeenten er zelf ook wat van! 😉 Op de website zijn vanaf donderdag de scores te vinden van alle gemeenten in Nederland!

Petra Berrevoets

Erg leuk om te lezen. Als eindverantwoordelijke voor de webcare in Rotterdam ben ik natuurlijk enorm trots op deze uitkomsten. Wel een opmerking; webcare is in Rotterdam niet centraal bij het KCC belegd, maar in de lijn. Maar gelukkig telt het resultaat!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond