Deel dit artikel
-

Nederlandse ‘Groupon voor hengelsport’ slaat aan

Visdeal.nl is nog geen twee maanden oud en de kortingssite heeft al 8.000 leden. De makers van deze ‘Groupon voor de hengelsport’ hopen dat uiteindelijk 100.000 van de 2 miljoen hobbyvissers zich inschrijven voor koopjes en deals.

“Ik zag hoe snel Groupon opkwam, maar ook dat je daar regelmatig deals krijgt die totaal niet geschikt zijn voor de ontvanger. Het idee voor een specialistische koopjessite was toen al snel geboren”, vertelt Willem Bontrup uit Utrecht over Visdeal.nl. “Met een nichesite kan je ten eerste goed een doelgroep aanspreken en ten tweede bijna per definitie deals aanbieden die interessant zijn.”

Bontrup gaat regelmatig op bezoek bij winkeliers, groothandelaren en fabrikanten uit de hengelsport om zijn concept uit te leggen. Het idee is eenvoudig: de bedrijven kunnen aanbiedingen doen aan de nu 8.000 leden van Visdeal en krijgen daarmee een extra kans om items te verkopen. Dat kunnen artikelen uit de huidige collectie zijn, maar ook uit die van vorig jaar. Visdeal rekent een commissie van 20 à 25 procent per verkocht item.

“Met de frequentie van de e-mail en de deals experimenteer ik nog. Nu is het een keer per dag bij een aanbieding die drie dagen blijft staan.” De aanbiedingen variëren van lijnen, haken en streamers tot een voerboot en een tent.

Bontrup heeft het idee dat zijn aanbiedingen relevant zijn. “Op de 8.000 leden kwamen slechts 200 uitschrijvingen binnen”. Nieuwe inschrijvers probeert hij te verleiden met reclame op portalen die zijn gespecialiseerd in de hengelsport en in de relevante vakbladen.

De nichebenadering van het Groupon-concept spreekt tot de verbeelding. Bontrup streeft ernaar om 100.000 leden te vergaren met Visdeal. Daarnaast worden treft hij de voorbereiding voor de verdere uitrol van een koopjessite voor campingspullen. Ook die moet groeien tot 100.000 leden als het aan de jonge ondernemer ligt.

Wat de volgende stap is, weet Bontrup nog niet. Een optie is de specialistische benadering van vissen en camperen naar het buitenland uit te rollen of, de tweede optie, om meer Nederlandse sites te ontwikkelen.

Foto: fishking1 (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond