Deel dit artikel
-

‘Nederlandse markt groot genoeg voor meerdere startupclubs’

[eDay] Nederland kent, net als de Verenigde Staten, steeds meer organisaties die – simpel gezegd – ondernemers met een idee, of beginnende startups verder helpen door ze te koppelen aan mentoren. Volgens Joris van Heukelom van Founder Institute is de markt hier groot genoeg voor meerdere startupclubs. (meer…)

Deel dit bericht

3 Reacties

Mister Positive

initiatief is goed. in Amerika werkt het omdat ondernemers daar heel anders bezig zijn met een hun bedrijf op te bouwen dan in NL. Ook het krijgen van geld is makkelijker.

dit is gehaal anders in NL en derhalve geloof ik niet in dit initiatief en Joris. Ik zou CV’s willen zien van mensen die echt een bedrijf hebben opgebouwd, niet een eeuwige loonslaaf

M. Roelofs

” ook het krijgen van geld is makkelijker ” .

Nederland is o-ver-voerd met kapitaal. Steek ergens een businessplan in de grond en de volgende dag kun je aan tafel met investment managers, private vc’s, fondsen.

We hebben een complete grijze generatie die in raad en daad jonge ondernemers wil bijstaan.

Maarrr… de Nederlandse industrie is onvoldoende bereid zelf een risico te lopen. Verpand je huis en neem zelf de eerste stap. Accepteer een inkomen op het laagste DGA niveau. En vooral: wees uniek. Geen copycat van een wereldwijde speler proberen hier in de maag te splitsen van een sugardaddy maar breng Nederlandse waar en handelskennis naar het buitenland.

Edinho

Daarnaast denk ik dat het niet per definitie slecht is als het verkrijgen van VC funding enige moeite kost. het kan starters ook dwingen eerder op zoek te gaan naar een passend verdienmodel.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond