Deel dit artikel
-

Nederlandse platform Prss naar Apple

Het Nederlandse magazineplatform Prss is overgenomen door Apple voor een niet nader genoemd bedrag. Dat heeft Apple met zoveel woorden bevestigd tegenover TechCrunch.

Meerdere medewerkers van Prss zouden inmiddels werkzaam zijn bij Apple. Eerder dit jaar meldde Prss-oprichter Michel Elings al op Twitter dat hij naar het Amerikaanse Palo Alto verhuisde. Elings meldt geen werkgever op zijn LinkedIn-profiel. Medeoprichter Jochem Wijnands geeft nog steeds Amsterdam als woonplaats aan, evenals ontwerper Tom Klaver. Apple geeft geen toelichting.

In april werd bekend dat Prss afgelopen zou stoppen. De dienst was bedoeld om gemakkelijk digitale tijdschriften voor de iPad te maken. In Nederland gebruikten onder andere The Next Web en Bright het platform. Een reden voor het stoppen werd niet gegeven.

Prss was gebaseerd op het reismagazine TRVL. Het platform, met als motto Meet the future of publishing, was cloudgebaseerd en standaard voorzien van functies om te delen op sociale media, waardoor onder meer foto’s en reacties konden worden uitgewisseld.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond