Deel dit artikel
-

Nederlandse start-ups halen meer geld op in derde kwartaal

Investeerders hebben ruim 510 miljoen euro geïnvesteerd in Nederlandse start-ups in het derde kwartaal van 2020. Ruim eenderde daarvan ging naar bedrijven in de segementen software en fintech.

Gekeken naar de eerste negen maanden van het jaar bedraagt het totale voor VC’s geïnvesteerde kapitaal 973 miljoen euro. Opvallend is, dat het traditioneel wat rustigere derde kwartaal niettemin goed is voor de helft van al het verstrekte durfkapitaal.

Golden Egg Check-analist Thomas Mensink schetst: “De belangrijkste verklaring voor de toename in het totale bedrag is niet per se dat de rondes gemiddeld groter zijn geworden, maar dat er méér grotere vervolgrondes zijn. Er is met name een toename in ‘Series C’ rondes, waar er in het derde kwartaal al meer van waren dan in heel 2019.”

De top 3 deals in 2020 in software en fintech: Mollie, Otrium, Anywhere365 en Roamler. In het derde kwartaal alleen waren dat Mollie, Stream.io, Finom en Castor EDC.

De belangrijkste investeerders op basis van aantal deals en som van de deals in het derde kwartaal waren: Endeit, Inkef Capital, Peak Capital, Slingshot, Arches Capital en ASIF.

Foto: John Beans / My Friends Coffee (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond